Waarom Hiphop Basics Lessen Zo Belangrijk Zijn

Je ziet talloze vette dansvideo’s voorbij komen op internet en denkt: “Dat wil ik ook kunnen!” Dus je besluit je aan te melden bij de dansschool. Uit enthousiasme zoek je ook meteen de les uit die het meest lijkt op wat je in die video’s allemaal gezien hebt. Je leest ‘Hiphop voor Beginners’, nee dat is waarschijnlijk te makkelijk daarnaast lees je ‘Hiphop voor Gevorderden’, “Yes, dat is wat ik zoek.” dus je besluit dat dit je eerste les wordt.

Eenmaal voor de les besef je je dat dit je eerste dansles is, de twijfel kickt in. Je kijkt om je heen en je ziet andere dansers lachen met elkaar en grapjes maken voor de les. Je besluit “Zo erg kan het niet zijn, kijk iedereen is vet relaxed, je kan dit.” Je gaat de zaal in en de les begint, alle dansers om je heen die net nog grapjes aan het maken waren zijn opeens super gefocust en de atmosfeer word meer gespannen.

De docent begint en… Shit! Je kan het niet bijhouden, het gaat veel te snel… Dansers om je heen lijken het zonder moeite op te pikken en je loopt steeds verder achter, aan het eind van de les voel je je verslagen. Alle motivatie is eruit en je krijgt het gevoel dat dansen niks voor jou is.

Hiphop voor beginners

Beginnen met dansen is voor sommige mensen een grote stap en voor sommige een makkelijke stap. Vaak merk je bij jonge kinderen dat ze door hun ouders op dansen worden gezet, omdat ze elke keer beginnen te dansen als er muziek op is thuis.

Echter, bij de wat ouderen onder ons (tieners/jongvolwassenen) kan voordat de stap genomen wordt er een twijfel proces aan vooraf gaan van enkele maanden.. Dit is natuurlijk niet erg, iets nieuws is vaak enger als je wat ouder bent. Wat gaan je vrienden zeggen? Heb je wel talent? Is het wel iets voor jou? Afijn honderd gedachten die door je hoofd kunnen gaan voor je toch besluit die ene les te doen.

Comfortabele omgeving

Als beginner is het super belangrijk om in een comfortabele omgeving te leren dansen, het verhaal in de intro wil natuurlijk niemand meemaken. Jammer genoeg, gebeurt dit erg vaak. Dansers zijn niet voldoende geïnformeerd en moeten zelf uitzoeken wat voorn les ze doen.

Doordat ze een les ver boven hun niveau doen raken ze gedemotiveerd en stoppen ze voordat ze überhaupt begonnen zijn. Als zij in een dansles voor beginners hadden gestaan, dan hadden zij misschien een superleuke les gehad en daarmee een hele leuke nieuwe hobby erbij.

Hiphop basic of hiphop voor beginners is heel belangrijk om te volgen als je later hiphop advanced wil volgen. Het geeft je namelijk de fundering die je nodig hebt om de moeilijkere dansroutines mooi te dansen.

Stel je voor dat je een huis gaat bouwen. Als jij meteen begint met laminaat leggen op het stukje land dat je hebt gekocht en daar bouw je wat muren om heen met deuren, stort je huis binnen de kortste keren in. Dit werkt niet. Je moet eerst zorgen dat de grond gelijk is, dan leg je de fundering en als alles stabiel is, dan kan je gaan beginnen met de frame van het huis en de bakstenen. In de beginners danslessen zet je dus de fundering voor jouw lichaam om een goede danser te worden.

Uitdaging

Hiphop voor beginners betekent niet dat het super makkelijk of slecht is. De lessen zijn juist een uitdaging, maar op een andere manier dan advanced lessen. Beginners lessen zorgen ervoor dat je bewust word van je hele lichaam.

Vaak zweet je ook veel meer als een beginner in een beginners les. Je word gepusht om de stapjes en technieken te leren en goed uit te voeren, maar wel op jouw tempo. In een les voor gevorderden gaan ze er vaak van uit dat je al die stapjes en technieken al kent en geven ze je vaak alleen de volgorde.

Het aller belangrijkste is dit, wat dansers zo cool maakt in alle video’s op social media is niet de choreografie. Het is hun techniek, vaardigheid en training die naar voren komt in hun lichaam. Een professionele en ervaren danser kan een beginner choreografie er alsnog heel spectaculair en mooi uit laten zien. Dit is omdat ze de basics begrijpen en mooi uit kunnen voeren.

Ontwikkel en groei

Zet je doelen dus niet op ‘alle coole choreografieën leren’, maar op het beter leren kennen en ontwikkelen van je lichaam, zodat jij gaandeweg steeds mooier en beter kunt leren dansen op jouw niveau.

Wij bieden verschillende lessen in hiphop voor beginners aan. Deze worden in het rooster vermeld onder de naam ‘Hiphop Basics/Old School‘. Vaak zijn start level lessen net iets hoger niveau dan beginners lessen, maar ze zijn wel te doen voor beginners. We rekenen ongeveer dat je na enkele basic lessen en start lessen (denk rond de 10-20 je er lekker in gaat zitten en je goede progressie begint te merken.

Proefles volgen? Klik hier.

Please follow and like us: